Tramín se stejným zbytkovým cukrem jako předchozí víno voněl po přezrálém banánu, kvěninách a bílých růžích. Scarabeus je známkové víno nejvyšší kvality vinaře. Je vyroben z Rulandského šedého, které zrálo rok v nových barikových sudech. Víno s chutí kofily a čtrnácty procenty alkoholu nás velmi oslovilo.
Závěrem přišle Ryzlink rýnský se šedesáti gramy cukru a nízkým alkoholem. Pokus vytvořit nízkoalkoholní víno ve stylu moselských vín. Dodám, že velmi zdařilý pokus.
Zajímavostí vinařství je také výroba rosé vína z barvířky Alibernet. Kabinetní víno intenzivní vůně kompotů, švestek, rybízů s lehce kopřivovou dochutí.
Modrý portugal byl prvním červeným. Lehký podbízivý letní vzorek. Dornfeldery jsme ochutnali dva. Jeden z nerezu záměrně ovocného charakteru a druhý z použitých barikových sudů. V sudech zatím také leží následná Cabernet Moravia. Červený Scarabeus vyrábí Škrobáci z Rulandského modrého. Ročník 2011 ležel rok v sudech a dosáhl při sběru 27°NM.
Aurelius 2002 zrál v novém barikovém sudu z francouzského dřeva. Výborné víno se stopami jemné botrytidy.
"...esi toto víno nekdo odleje, tak at' nechodí ve čtvrtky..."Sladkou tečkou byl Tramín slámové víno 2011 a Alibernet ledové 2011 s vůní brusinek a višňového kompotu a chutí rybízů a jahodového džemu. A pak přišel dort ve tvaru Scarabea.